Als je doet wat je altijd al deed…

“Jaaaah mama, kijk! Het is gelukt!” Plots hoor ik gejuich. “Ik zit nu in level 4!” Schuin voor me in de wachtruimte op Schiphol zit een jongetje van een jaar of 8 te stralen van geluk. In zijn handen heeft hij een computerspelletje. Opgewonden gaat hij verder. “Nu krijg ik een zwaard en kan ik de rode mannetjes verslaan. Hèhè, eindelijk!” Zijn moeder lacht en vraagt: ‘Hoe is je dat ineens gelukt?” “Nou, Saskia zei: je moet die blauwe als eerste doen, maar ik deed steeds de groene. En nu heb ik hem!”

Ken je deze uitspraak?
Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg.

Als je een uitdaging of probleem op eenzelfde manier blijft aanpakken kom je steeds op hetzelfde uit. Je kunt blijven proberen, maar als je merkt dat je pogingen niets opleveren, is er iets anders nodig. Wat dat is, is vaak lastig zelf te zien. Vooral als je er middenin staat. Het is dan alsof je in een doolhof loopt, opzoek naar de uitgang. Om te zien waar je verkeerd loopt is afstand nodig. Doe je dat niet, dan is de kans erg groot dat je steeds weer vastloopt. Pas zodra iemand vanuit een andere hoek en met meer kennis met je meekijkt zie je goed waar het misgaat. Zo ging het ook bij dit jongetje. Zijn grotere zus was al verder in het spel toen ze een paar pogingen met hem meekeek. Ze herkende de fout die hij steeds opnieuw maakte en wees hem erop. Waardoor het hem nu wél lukte, en hij dolblij aan het volgende level mag beginnen.

Zo gaat het ook met Candida

Of je nu een spelletje speelt of je Candida-overgroei aan wil pakken… Als je doet wat je altijd al doet, krijg je wat je altijd al kreeg. Candidaat Monique liep ook in een doolhof. Toen ze hoorde dat ze een Candida-overgroei had stortte ze zich op het dieet. Ze minderde de suiker in haar voeding. Lette op de etiketten van de verpakkingen. Kookte met verse producten en ging naast haar yogales 3x in de week naar de sportschool om de stress van haar werk te laten verdwijnen. Ze wist het zeker: zij wist precies wat ze moest doen, dus zo moest het gaan werken. Toch verbeterde haar gezondheid niet. Ze liep vast in het doolhof van het Candidadieet en hield een beslagen tong, eczeem op haar armen en veel jeuk op haar lijf. Ook nieste ze opvallend vaak. Monique raakte er moedeloos van en vroeg zich af: wat doe ik toch verkeerd? Waarom voel ik me niet opknappen na al die moeite?

Heb jij dat ook?

Heb jij dat ook, dat je alles uit de kast haalt om resultaat te zien? Dat je steeds blijft proberen, maar dat het je toch niet lukt om van je kwalen af te komen? Heb jij het gevoel dat je verdwaald bent in het dieet? Dan heb je iemand nodig die met je meekijkt. En dat is helemaal niet raar. Soms heb je gewoon iemand nodig die je coacht en in de gaten houdt. Iemand die ervoor zorgt dat je doorzet als het lastig wordt en je niet af laat leiden van je doel: Candida voor altijd de baas zijn. Want als je de hulp van een ander accepteert, betekent dat niet dat je gefaald hebt. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. Alle succesvolle mensen laten zich coachen. Wat jij er ook van vindt. Sportmensen, politici of zakenmensen… Ze hebben iemand achter zich staan om mee te kijken, de weg te wijzen en aan te moedigen om door te gaan.

Monique besloot ook voor coaching te gaan. “Ik wil nu weten hoe het zit en ga voor alles of niets.” In 4 telefonische sessies leerde Monique het 4-stappenplan om het Candidadieet op te bouwen, waardoor ze de dingen ging doen die bij de fase van haar herstel hoorde. Met achtergrondinformatie en (voedings-)tips leerde ze wat wel en niet slim is om te doen op dat moment. Want hoewel ze al veel goed deed waren er ook addertjes onder het gras te vinden, waardoor ze zichzelf saboteerde. Met haar voedingskompas als richtingaanwijzer ontdekte zij hoe ze eenvoudig voeding als medicijn gebruikt. En ook de stress op haar werk werd vanuit een andere hoek benaderd. Op de werkvloer veranderde niets, maar ze ging er anders mee om zodat ze minder last had. Door deze andere invalshoek merkte Monique dat ze het nieuwe spoor makkelijk kon blijven volgen, ondanks haar drukke en onregelmatige leven. En nu verdween de jeuk wél!

Monique:
“Wat een fijne begeleiding met tips, uitleg en motiverende woorden. Ik twijfelde of ik wel voldoende informatie zou krijgen, maar ik heb veel nieuwe dingen bijgeleerd. Nu weet ik welke voedingsmiddelen ik moet laten staan en welke ik juist wel moet gebruiken. Het lukt me nu goed dit vol te houden. Ook ga ik nu bewuster om met stress. De opbouw van de coaching was goed, met uitgebreide informatie in gefaseerde stappen. Met veel geduld word je begeleid naar een nieuwe leefstijl. Ik ben alleen maar tevreden. Heel erg bedankt!”

Wil jij dit ook?

Loop jij nog in het doolhof van het Candidadieet en vraag jij je af of je het goed aanpakt? Ben jij er klaar voor je gezondheid naar een hoger niveau te tillen? Ik kijk graag met je mee, zodat jij ook bij de succesvolle mensen hoort. Vraag een Candidagesprek aan om samen te bespreken waar jij vastloopt en welke coaching jou past.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *