Vakantiegroet

Eens, in de tijd dat we nog niet van internet hadden gehoord, vond men in de zomermaanden vrolijke post op de mat. Vooral getekend met weerberichten. Tegenwoordig versturen weinig mensen nog een ansichtkaart vanaf hun vakantieadres. Een bericht via Whatsapp van de directe familie en bij uitzondering een e-mail, is mijn ervaring. Des te meer was ik verrast door een hartelijke vakantiegroet via de mail van een oud klant, genaamd Gerard. Een sportieve man, begin zestig. Het gaat ontzettend goed met hem, schrijft hij, en samen met zijn vrouw Bianca geniet hij van een welverdiende vakantie. Ik zie een foto van een idyllisch Frans stadje in een prachtige omgeving. Hij zou er wel willen wonen, lees ik. Wijntje, biertje en geen stress van het werk. Hij voelt zich super en geniet met volle teugen. Als een God in Frankrijk, stel ik me voor.

www.candidacaoch.nl als God in Frankrijk

Hongerklap

Ik herinner me nog hoe we vorig jaar met elkaar in contact kwamen. Bianca bestelde mijn boek en stelde en passant nog een vraag namens haar man. “Hij is op advies van een mesoloog nu ook op het Candidadieet gezet. Dit alles om de klachten (zeer hevige slijmvorming) in zijn neusholtes weg te halen. Maar zijn vraag is hoe hij het moet doen tijdens fietstochten op zijn racefiets? Zijn lichaam schreeuwt om koolhydraten. Als hij te weinig eet krijgt hij een hongerklap. Is daar een alternatief voor?” Of ik hem kon helpen.

Eten!

Na een intake bezocht ik ze eenmaal thuis. Een leuk stel. Hij al sniffend vertellend over zijn hinderlijke loopneus, stress van zijn werk en de hinderlijke airconditioning aldaar. Zij secuur luisterend naar de dieetsuggesties die ik opperde. Het is de kunst de Candida uit te hongeren met voeding die daar invloed op heeft. Jezelf uithongeren is niet verstandig. Zeker niet wanneer je veel energie verbruikt, zoals tijdens het sporten. De angst voor koolhydraten is soms onterecht. Koolhydraten uit goede voeding leveren suikers die langzaam worden opgenomen in het bloed. Deze trage suikers zorgen voor een langzame stijging van de bloedsuikerspiegel en een rustige afname. Het is dus zinvol voor het sporten goed te eten en zo nodig ook tussendoor. Het is de brandstof voor je inwendige motor. Wie gaat graag met een lege tank de weg op?

Alleen nog maar genieten

Bianca was al fanatiek in het Candidadieet gedoken voor haar man en bezocht nog een kookworkshop van mij. Verder hielden we contact via de mail. Het ging al snel beter met Gerard. De lange fietstochten die hij graag maakt gaan hem nu goed af. Gerard is zover dat hij thuis moeiteloos de dieetrichtlijnen volgt en buitenshuis kan genieten van onbezorgd eten en een biertje zonder daar last van te hebben. Ook de stressvolle werksituatie wordt kritisch bekeken: Gerard heeft besloten ermee op te houden en kiest voor zijn gezondheid. Wat een dapper besluit!

Heb jij ook een probleem waar je tegenaan loopt en hulp bij kunt gebruiken?

Coaching is vaak net het ene zetje tot succes. Het is niet eng of een taboe.
Het is een stap naar positieve verandering in je gezondheid.

Heb jij het lef NU initiatief te tonen en jezelf een coach te gunnen?

Vraag een gratis Candidagesprek aan. Dan bekijken we samen in een telefonisch contact van 40 minuten waar jij het beste mee geholpen bent.