De noodzaak van een goede balans

“Morgen ga ik er met frisse tegenzin weer tegenaan”, antwoordt Bart met een knipoog als ik hem vraag of hij nog lang vakantie heeft. “En voorlopig heb ik dan geen tijd, want er komen belangrijke projecten aan.” Hij spoelt zijn laatste hap weg met een slok en voegt eraan toe: “Maak je geen zorgen, ik red het wel. “

Goede voornemens

Voor de vakantie sprak Bart nog een heel andere taal. Hij nam zich voor beter voor zichzelf te gaan zorgen toen hij er helemaal doorheen zat en opnieuw veel last had van een Candida-infectie. Hij was opgebrand. Meer vrije tijd, minder stress en gezonde voeding zouden na de vakantie zijn aandacht krijgen. Dat wist hij zeker.

In de vakantie genoot hij van drie weken niets doen. Een beetje lezen, lekker eten en borrelen waren de voornaamste bezigheden, afgewisseld met een koele duik in het zwembad. Hij kwam er van bij, maar zijn vrouw had graag gezien dat hij de energie had voor een gezellig uitstapje.

Oude routine

Ondanks Barts mooie voornemen kwamen zijn sterke verantwoordelijkheidsgevoel en drang om te presteren weer snel naar boven. En niet alleen Bart valt na de vakantie weer snel terug in de oude routine van druk-druk-druk. Voor veel mensen geldt dat van zo’n goed voornemen helemaal niets terecht komt. Hoe dat komt? Je oude patroon is vertrouwd, daar hoef je niet bij na te denken, dat gaat lekker vanzelf. Ook weet je vaak niet hóe je het anders kunt doen en op welke manier je het lang kunt volhouden. Met als gevolg: een snelle toename van vermoeidheid en Candida-infecties door een dalende weerstand.

Het gaat om de balans

Je hoeft vaak niet lang te wachten op de eerste signalen van je lichaam dat je energiebalans niet in orde is. Signalen zoals hoofdpijn, slechter slapen en zin in zoete snacks bijvoorbeeld. Hoe je dit kunt voorkomen? Heel simpel: zorg voor een goede energiebalans.

www.candidacoach.nl

Dat kan op een heleboel manieren, maar ik noem er hier drie:

1.       Door niet alleen tijdens vakanties je rust te nemen.
2.       Door voor de juiste voeding te kiezen. Voeding die bij JOU past, omdat je die goed verteert.
3.       Door dagelijks te profiteren van positieve energie.

Heb jij je energiebalans op orde, dan kun je vanzelf veel meer aan. Je weet probleemloos om te gaan met drukke periodes op je werk. Je houdt een opgewekt humeur en hebt na een werkdag nog energie over voor je hobby’s, sport of sociale contacten. Dan voel je je fit en vitaal en spelen klachten door Candida geen rol in je leven.

Wil je weten HOE je dat doet?
Een dagelijkse dosis positieve energie krijg je van de cursus Het Hele Jaar Leven Vol Positieve Energie.
Balans in je werk en privéleven, waardoor je meer rust, overzicht en grip ervaart, creëer je met dit (online) programma.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *