Hou van jezelf

Op 14 februari is het Valentijnsdag. De dag waarop men anoniem de liefde verklaart aan een ander met een kaart of bloemen. Althans, zo was het oorspronkelijk. Tegenwoordig wordt Valentijnsdag gevierd als de dag van de liefde en moedigt de commercie je aan je geliefde te verrassen met een lieve kaart, sexy lingerie, een ontbijt op bed of een romantisch dinertje bij kaarslicht. Wie daar niet gevoelig voor is kan het natuurlijk ook low budget houden en lekker tegen elkaar aan kruipen op de bank.

www.candidacoach.nl hou van jezelf

Liefde geven aan de mensen van wie je houdt is mooi

Je voelt je betrokken en zorgt voor de ander. Vaak met heel je hart en soms ga je daar zelfs te ver in. Dan overschrijd je je eigen grenzen, loop je jezelf voorbij en zorg je te weinig voor jezelf. Je raakt vermoeid en sneller geïrriteerd. Je verwacht op die momenten dat de ander voor jou gaat zorgen, want het ontbreekt je aan energie.

Als je goed voor jezelf kunt zorgen weet je hoe je balans kunnen creëren

In de relatie met je partner, maar óók in je werk en bij de zorg voor je kinderen. Dan weet je wanneer het tijd is om even afstand te nemen en voor ontspanning te zorgen. Dan ken je je eigen waarde en bewaak je je eigen grenzen. Dan luister je ook naar je lichaam en herken je de signalen.

Voor jezelf zorgen is ook: weten wanneer je jezelf niet langer voor de gek kan houden en die eerste stap moet nemen om je gezondheid te verbeteren. En dan gá je gemotiveerd aan de slag met het Candidadieet om voor eens en altijd van die vervelende klachten af te komen.

Om voor jezelf te zorgen is moed en liefde nodig

Moed om twee beren op je pad te verslaan. Die twee beren heten twijfel en angst.

Twijfel ontstaat door de ervaringen die je al hebt opgedaan. Niet alles verliep naar wens of verwachting. Je probeerde al allerlei kuren om van de Candida af te komen. Je vraagt je af: Zou deze aanpak dan wél resultaat opleveren?

Angst ontstaat door het onbekende. Je weet niet wat je te wachten staat. Het is onbekend terrein en dat is héél spannend. Het maakt je onzeker. Je vraagt je af: Kan ik het wel? Is het niet te moeilijk? Past dat wel bij mijn situatie? En dus blijf je uitstellen.

Soms is er nog even tijd voor nodig om er klaar voor te zijn voor jezelf te zorgen. Tot de dag komt dat je zegt: Ik ben eindelijk zo ver deze stap te nemen.

Dan schop je de beren van het pad en kies je ervoor lief te zijn voor jezelf. En dat is niet egoïstisch! Want wie de Candida bestrijdt voorkomt dat (toekomstige) kinderen later ook lichamelijke klachten ontwikkelen. Om later te zeggen: Had ik dit maar veel eerder gedaan!

Pas als je voor jezelf zorgt kun je voor een ander zorgen

Wie zichzelf lief heeft en goed voor zichzelf zorgt kan de zorg voor een ander veel langer volhouden. Dan zit je goed in je vel en ben je een leukere vader of moeder, een betere vriend(-in) en een lievere partner.

Hou van jezelf

Wees niet bang om hulp te vragen

Het is een grote daad van lief zijn voor jezelf om hulp te zoeken wanneer je het niet meer weet.
In het boek Hou van jezelf! van Sabine Standenat lees je hoe je van jezelf kunt houden door goed voor jezelf te zorgen. Het is een inspirerende handleiding om het ware geluk te vinden in jezelf. Van jezelf houden is toegeven: Ik ben de enige die de pijn die ik voel kan stoppen. Het is me om het even hoe het tot nu toe was: ik ben geen slachtoffer. Ik heb de kracht om mijn leven te veranderen, ook al voel ik me op dit moment zwak, hulpeloos en gekwetst. Het hoeft niet altijd zo te blijven. Ik neem mijn verdriet serieus, verdring mijn gevoelens en problemen niet en luister naar de taal van mijn lichaam. Je bestelt het hier.

Stel voor jezelf zorgen niet uit. Negeer die twijfel en angst en begin NU. Je verdient het!

Ik help je er graag bij. In 30 minuten kunnen wij samen achterhalen waar jij nu hulp bij kunt gebruiken.
Je vraagt een gratis Candidagesprek hier aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *