Verlangen naar suiker

“Het is ook zo lekker, hè?”, zegt ze verontschuldigend. “Mijn lijf blijft om suikerrijke producten schreeuwen. Het lijkt wel of ik verslaafd ben.” Marjan heeft gelijk.  Ze ís verslaafd. Verslaafd aan de suikershot die haar bloedsuikerspiegel laat stijgen, waardoor ze het gevoel heeft er weer tegenaan te kunnen. Tot de dip onherroepelijk komt en ze opnieuw op zoek gaat naar iets zoets.

Het is een veel gehoord probleem: je afhankelijk voelen van de suiker. De Candida voedt zich met de suiker en dus is het noodzakelijk de suiker te vermijden om van je hinderlijke (vage) klachten als vermoeidheid, ontstekingen en schimmelinfecties af te komen. In de winkel bevat zo’n 85% van de voorverpakte producten suiker, of een variant daarop. Je vraagt je af wat je nog wél kunt eten en dat valt soms niet mee. Je kiest dan maar voor vervangers als light producten, kokosbloesemsuiker of stevia. Net als Marjan.

Maar Marjan maakt hier drie denkfouten, want:

– Light producten hebben geen goede invloed op je gezondheid.
– Kokosbloesemsuiker is ook een vorm van suiker, dus ze voedt de Candida nog steeds
– Zolang ze de zoete smaak blijft toevoegen aan haar eten zullen haar hersenen er om vragen. Als een echte verslaving.

Light

In light producten is de suiker vervangen door zoetstoffen, zoals bijvoorbeeld aspartaam. Deze zoetstoffen foppen je lichaam. Je gaat er zelfs nog meer door eten dan bij gewone suiker. Dat werkt zo:
Als je iets eet signaleren je hersenen ‘zoet’ en geven je alvleesklier een seintje insuline af te scheiden om de bloedsuikerspiegel te laten dalen. Je alvleesklier gaat dus aan de slag. Tevergeefs, want er is geen suiker af te breken. Je bloedsuikerspiegel daalt en je krijgt weer trek. In zoet! Zo eet je met gemak de hele dag door en blijft je alvleesklier steeds weer opnieuw hard aan het werk, tot deze zelfs uitgeput raakt. Je loopt met light producten dus het risico op zowel overgewicht als diabetes. Maar ook met de vele gewone suiker heeft je alvleesklier het zwaar. Niet voor niets wordt diabetes al volksziekte nummer een genoemd.

www.candidacoach.nl verlangen naar suiker

Kokosbloesemsuiker of stevia

Kokosbloesemsuiker is afkomstig van de kokospalm en is niet zo gezond als vaak wordt gedacht. Suiker is suiker en de Candida voedt zich ermee. Stevia kan een bittere smaak hebben en wordt niet door iedereen lekker gevonden. Ook is er veel verschil in kwaliteit.
Er wordt gezegd dat ze allebei geen invloed hebben op de bloedsuikerspiegel, maar toch reageert niet iedereen hier even goed op.

Je hersenen vragen er om

Ook blijft tegelijkertijd de zin in zoet in je hoofd aanwezig. Zolang je de zoete smaak blijft toevoegen aan wat je eet zullen je hersenen er om vragen. Als een echte verslaving. Je vindt al gauw iets niet zo lekker als het minder zoet is en je komt steeds in de verleiding iets zoets toe te voegen aan je gerechten om het toch lekker te gaan vinden. Hierdoor maak je het jezelf veel lastiger dan nodig is. Suiker is als een drug. Je lichaam kan er echt afhankelijk van zijn.

Goed nieuws

Het goede nieuws is dat het verlangen naar suiker is af te leren. Ook jij kunt de vicieuze cirkel doorbreken. Je kunt voldoende hebben aan drie maaltijden per dag en geen behoefte meer hebben aan tussendoortjes.

Om dat te leren vraagt wel iets van je: 100% motivatie en een serieuze inzet.

Ben jij je klachten echt spuugzat of voel je je heel afhankelijk van de suiker?

Wil jij nu écht iets veranderen aan je situatie?
Meld je dan aan voor de VIP-lijst.
Voordat de deuren van het meest complete anti-Candidaprogramma open gaan voor anderen, doe ik jou een speciaal VIP aanbod en krijg je exclusieve toegang voor een onweerstaanbare prijs en met waardevolle extra’s.
Als VIP ben je er als eerste bij en profiteer je van extra voordelen.

Besluit het te doen en je hebt het moeilijkste deel al gehad.

“Gewoon mee beginnen. Er is nooit een goed beginmoment. Ik zag er tegenop niet meer elke ochtend mijn mok koffie verkeerd met (veel) suiker en een stukje cake of ontbijtkoek (liefst met pindakaas) te kunnen nemen. De bezwaren die ik had, blijken niet zo moeilijk of onoverkomelijk als ik dacht. Er is inderdaad heel goed zonder suikergebruik te leven.
Yvonne stimuleert, legt me uit en laat zien welke mogelijkheden er zijn. Hoe je het moet aanpakken en ermee om moet gaan.” Mathilde

Geloof in jezelf en je kunt het!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *