Waarom je ziek wordt tijdens je vakantie

“De vakantie heeft me weer niet gebracht waar ik op hoopte. Het lag niet aan de accommodatie, hoor. Die was top. Maar mijn gezondheid, hè? Die laat het afweten zodra ik vakantie heb.”

Herken jij je hierin? Je hebt er zo lang naar uitgekeken: vakantie! Je verheugde je op ontspanning, leuke dingen doen en uitrusten. Eindelijk! Maar je lichaam reageert anders. Je voelt je niet fit en je bent doodmoe. Je krijgt een flinke verkoudheid, hoofdpijn of zelfs koorts. Je energie is weg. Je bent geïrriteerd. En de mensen om je heen daardoor ook. Daar gaat je zo lang naar uitgekeken vakantie… Hoe komt dit toch?

Iedereen heeft het druk

Of je nu ondernemer bent, in loondienst werkt of thuis de boel draaiende houdt: iedereen heeft het druk. Druk met uitputtende werkdagen en druk in het hoofd. Je bent leeg na weer een stressvolle dag, waarin veel gedaan en geregeld moest worden. Komt de vakantie in zicht, dan werk je nog een tandje harder door. Je moet veel en je voelt de tijdsdruk. Alles moet af voor je vertrekt. En eenmaal onderweg ben je nog aan het afkicken van je werk. Je hebt een hoge hartslag en spanning in je lijf. Deze stress heeft een negatief effect op je weerstand en de Candida profiteert hier graag van. Ook al eet je heel gezond: met stress tast je je weerstand aan en geef je de Candida in jouw darmen de ruimte zich te ontwikkelen tot een schimmelvorm. Met alle gevolgen van dien.

Ziek worden zodra je uit de drukke situatie stapt kan verschillende oorzaken hebben

Merk jij het ook? Zodra je tot rust komt en ontspant word je ziek? Hier zijn 3 redenen voor:

  • Je drukke leven leidt je af van je lichamelijke ongemakken. Hierdoor ben je je niet bewust van je kwalen en lijken ze er niet te zijn. Tijdens je vakantie ontspan je en voel je ineens wél de ongemakken weer.
  • Je lichaam vindt het lastig te schakelen van druk zijn naar ontspanning. Heb je eindelijk vakantie dan zak je – net als een soufflé – in elkaar, want je schakelt van de hoogste versnelling opeens naar z’n vrij. Door de stress heb je veel adrenaline in je lijf en nu je tot rust komt raakt je lichaam uit balans. Dat uit zich in de klachten die je nu voelt.
  • Je bent heel betrokken bij je werk en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent een perfectionist en misschien zelfs een workaholic. Je ervaart een hoge werkdruk, maar vindt je werk heel belangrijk. Je holt jezelf regelmatig voorbij, om daarna uitgeput op de bank te ploffen. Jij bent onvervangbaar – denk je – en wacht bewust of onbewust met ziek worden ‘tot het kan’.
Moet je dan druk blijven om dit te voorkomen?

Nee, dat is niet verstandig. Iedereen heeft ontspanning nodig. Maar er bestaat een andere (heel relaxte) manier om veel gedaan te krijgen op een dag, waardoor je voortaan voorkomt dat je ziek wordt zodra je tot rust komt. Je kunt uitstekend, op een heel ontspannen manier, je werk succesvol uitvoeren. Zonder werkdruk of stress. Hoe je dat doet? Door je eigen energie te sturen én daarbij praktische dingen te veranderen. Dan is er voor stress geen ruimte meer, hoe druk jij het ook hebt.

www.candidacoach.nl ontspannen werken

Ben jij iemand die altijd druk is en zich in de vakantie vaak heel moe of ziek voelt?

Dan kun je een paar dingen doen:

De cursus Het Hele Jaar Leven Vol Positieve Energie biedt je elke dag oplossingen waarmee jij je werk en privéleven zachter maakt. Waarom zou jij je voortaan nog druk maken?

Wil jij onder begeleiding leren hoe je je energie in goede banen leidt en heerlijk ontspannen kunnen genieten van je vakantie?

In het meest complete anti-Candidaprogramma leer je hoe je het minder druk hebt en tóch succesvol bent in alles wat je doet. Dan ga je niet meer op vakantie om je batterij op te laden en vervolgens ziek te worden. Nee, dan werk je lekker ontspannen naar je vakanties toe en zijn vakanties er om leuke dingen te doen en 100% te genieten van je vrije tijd. Altijd.

De Candida heeft dan geen kans meer je op te zadelen met vervelende infecties.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *