3 belangrijkste oorzaken van jouw Candidabelasting

Langdurige, chronische klachten. Simone heeft er al meerdere artsen voor gezien. Zonder resultaat. De spierkrampen, buikpijn en eczeem blijven maar terugkomen. Het frustreert Simone dat haar spijsvertering niet verbetert en dat haar ontlasting de ene dag moeizaam komt en dan weer voor paniek zorgt omdat ze maar net op tijd het toilet kan bereiken. Ze eet gezond, maar wat kan ze soms snakken naar een stuk chocolade of gevulde koek!

Ze raakt ervan gestrest en door het wazige, mistige gevoel in haar hoofd kan ze dingen niet goed overzien. Gelukkig heeft ze nu wel ontdekt dat alle klachten met elkaar in verband staan en veroorzaakt worden door Candida, die voor een onbalans in haar darmflora zorgde.

Hoe komt dit toch? Vraagt ze zich af.

www.candidacoach.nl


Er zijn verschillende oorzaken die voor een Candida-overgroei kunnen zorgen

Ik noem er hier 3:

1) Antibiotica
Antibiotica is een veel voorkomende oorzaak. Heb jij het voorgeschreven gekregen om hoge koorts of een ontsteking te stoppen? Zodra jij een antibioticakuur gebruikt krijgt je darmflora een enorme tik uitgedeeld. Natuurlijk kan het soms nodig zijn om levensbedreigende situaties te keren, maar antibiotica doodt ook goede bacteriën in je darmen. Goede bacteriën die jouw immuunsysteem vormen en ervoor zorgen dat indringers snel weg gewerkt worden. Na een antibioticakuur is je darmflora kwetsbaarder en krijgt Candida meer ruimte om te gaan woekeren.

2) Suiker
Ben jij gek op zoet en tussendoortjes? Kieper jij alles wat je lekker lijkt in je winkelwagen? En daarna in je mond? Veel voedingsmiddelen bevatten verborgen suikers! Check jij wel eens de ingrediëntenlijst op de verpakkingen in de winkel? Er zijn bijna 60 verschillende  soorten suiker die je tegen kunt komen.
Suiker is niet alleen brandstof voor je lichaam. Het is ook de voeding van Candida, waardoor deze gist verandert naar de meer agressieve schimmelvorm. Het is daarom belangrijk te stoppen met het consumeren van suiker.

3) Stress
Haast jij je elke ochtend naar je werk? Maak jij je vaak zorgen? Wordt het je regelmatig teveel en voel je je overweldigd worden door alles wat moet in veel te weinig tijd? Emotionele stress heeft een grote invloed op je darmflora en gezondheid. Door het hormoon cortisol dat vrijkomt bij stress vertraagt je spijsvertering en worden voedingsstoffen niet goed opgenomen. Je weerstand vermindert en na verloop van tijd heeft Candida vrij baan om tot een overbelasting uit te
groeien.


Hoe kun je dit in goede banen leiden?

Heel simpel:

Allereerst: Stop met het eten van suiker. Minderen is niet voldoende, want Candida pakt wat ze kan. Is dit lastig, denk je? Zelfs voor ‘suikerverslaafden’ is het mogelijk te leren genieten van suikervrij eten!

Ten tweede, maar niet minder belangrijk: verminder de hoeveelheid stress in je leven. Stop met hollen, vliegen, draven en hard werken. Door zacht te werken houd je meer rust en overzicht in je werk en privéleven. Op een relaxte manier kun je dan veel blijven doen, zonder daar aan onderdoor te gaan. Dan blijft je spijsvertering optimaal werken en krijgt Candida geen kans te gaan woekeren.

Door het volgen van een gezond en suikervrij eetpatroon en het verminderen van stress creëer je een ijzersterke weerstand in je darmen. Dan heb jij geen antibiotica meer nodig!

Wil je weten wat jij nog nodig hebt om Candida te baas te zijn?
Ik nodig je uit tijdens een Candidagesprek  samen te bespreken waar jij vastloopt en wat jij nog nodig hebt om je je weer fit en gezond te voelen. Vraag het gesprek hier aan, dan maken we een telefonische afspraak en weet jij wat het ontbrekende puzzelstukje is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *