Een burn-out; wat mijn coaches mij leerden

“Ik wilde als kleuter al juf worden en dus werd ik het”, hoor ik mezelf zeggen. Het is 2013 en ik heb mijn tweede onderwijs burn-out te pakken. Hoe kon het zover komen?
Ik ben dan (met onderbrekingen) ruim 10 jaar in het basisonderwijs werkzaam. Werken met kinderen vind ik heerlijk om te doen. Ik geniet van de spontaniteit, de slimme vragen en het enthousiasme voor nieuwe dingen. De tijdrovende administratieve taken neem ik lange tijd op de koop toe. Als perfectionist doe ik mijn werk met volle overtuiging. Tot ‘mijn batterij’ leeg was.

Het Candidadieet had ik al in de vingers, maar ik zag nog iets heel belangrijks over het hoofd: mezelf

Door mezelf helemaal te geven vergat ik voor mezelf te zorgen en bij mijn gevoel te komen. Ik wilde het perfect doen, paste me voortdurend aan om aan de verwachtingen te voldoen en nam te weinig rust. Het werk was immers nooit klaar. Ik lette niet op mijn energie en handelde vooral vanuit mijn hoofd en niet genoeg vanuit mijn hart.

Een leven zonder stress, angst of zorgen… Hoe mooi zou dat zijn?

Vanuit je hart de dingen doen is een heel andere dimensie. Alleen nog maar kiezen voor dingen die bij je passen. Is dat mogelijk? En hoe krijg je dat dan voor elkaar?

Coach Ton liet mij nadenken over waar mijn hart ligt. Welke kwaliteiten heb ik in huis? Welke kennis en vaardigheden? En wat wil ik écht? Ton hielp mij mijn excuses, angsten en twijfels opzij te zetten (ik zette heel veel beren op mijn pad!) en zo ontdekte ik dat ik het liefst aan de slag ging met iets wat ik al binnen bereik had: het boek Heb jij Candida? Ik (k)ook! en mijn bedrijf Suikervrij Genieten.
Ik schonk daar voortaan mijn aandacht aan en ontdekte dat ik daar niet alleen anderen maar ook mezelf heel blij mee maakte. Ik werk nu vooral vanuit mijn hart. Een beslissing waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb. Hoeveel uren ik ook maak, een burn-out zal ik er niet van krijgen.

www.candidacoach bezinning
Daarna investeerde ik opnieuw in mezelf door aan de slag te gaan met coach Ellen. Zij leert me niet alleen bewust te zijn van mijn energie, maar ook hoe ik slimmer kan werken en mijn klanten beter kan helpen. Met een nieuwsbrief kan ik met een druk op de knop niet alleen jou, maar ook alle anderen van waardevolle informatie voorzien. En met een programma kan ik je veel uitgebreider, sneller en intensiever helpen dan met een 1:1 gesprek. Het 3-maanden programma Koud Kunstje werd geboren.

Een burn-out ontstaat niet door heel druk zijn, veel uren maken en hard werken

Wel door te blijven hangen in de verkeerde omstandigheden. Dan lekt je energie weg. Zelf zie je dat vaak te laat. Of je sluit je ogen ervoor en stelt de beslissing uit. Je blijft liever in je comfortzone.

Een coach, of groep mensen die hetzelfde meemaakt, daagt je uit iets te doen wat je lastig vindt. En ook al is het soms eng, je komt tot mooie inzichten, grotere prestaties en meer resultaat. Ook ik heb hoge drempels moeten nemen en draken moeten verslaan. Want weet je, ik schreef dan wel dat boek… Ik durfde niet zichtbaar te zijn en verstopte me er eerst het liefst mee achter de bank.

Door in jezelf te investeren kan jij op een slimme manier de Candida de baas worden.
Dan heb je zowel je voeding als stress onder controle en ontwikkel je een heel nieuwe gezonde levensstijl. Als jouw verlangen om te veranderen groter is dan jouw verlangen om hetzelfde te blijven kun je je voordeel doen met wat mijn coaches mij leerden over onze mindset en energie.

In korte tijd kun je leren hoe je volledig suikervrij eet, om kunt gaan met de stress in je leven en op een zachte manier keuzes maakt die jouw gezondheid bevorderen. Daarmee voorkom je dat Candida op den duur weer terug komt.
En: je helpt niet alleen jezelf, ook de mensen met wie je samenleeft doen hier hun voordeel mee!
Wil je weten hoe? Vraag een Candidagesprek aan en we bespreken jouw mogelijkheden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *